Top Ad unit 728 × 90

Сайт за пенсионери

Горещо:

top

Балнеология при заболявания на хора в напреднала възраст

При хората в напреднала възраст се появяват заболявания, рискът от счупвания на костите е много по-голям при падане или инцидент, отколкото при по-младите хора. Това от своя страна води до необходимост от грижа и възстановяване, както и по-голямо внимание към тялото и здравето. Също така симптомите при ставни заболявания са много по-осезаеми, отколкото в по-ранна възраст.

 

Балнеологията е лечение чрез вода. Използва се за подобряване на състоянието при заболявания на опорно двигателната система, както и при травми. За щастие в България има множество минерални извори, които имат положително въздействие върху тялото. Павел баня, например, е едно от най-известните места за извършване на процедури при дискова херния, дископатия и болки в костите и ставите. Ползите на минералната вода там са доказани от векове. Много други места, като Горна баня, Велинград, Вършец, Сапарева баня, Наречен, Албена, Банкя, Баня, Бургаски минерални бани, Девин, Долна баня и много други. Химичните свойства на минералните води в различните местности в страната са различни, съответно и влиянието им върху различните здравословни проблеми са различни. Затова консултацията с медицинско лице е важна, но са важни и препоръките и отзивите от хора със същия медицински проблем.

 

Балнеологичните процедури се предписват от лекар, защото може в дадени случаи и при дадени пациенти да има противопоказания. Ето защо консултацията с лекар специалист е задължителна.

 

Минерални бани в България има достатъчно за щастие. При възрастните хора са препоръчителни процедури с минерална вода при определени състояния, като артрит, възстановяване след счупвания на костите, ставни заболявания и др.

 

Цената на процедурите е различна в зависимост от това къде се намира балнеолечебният център, дали е много популярен или не е, дали е в известен курорт или пък в не толкова популярна дестинация. Близостта до София или друг голям град също има много голямо значение. Иначе в много случаи именно цената отказва много нуждаещи се да направят балнеолечебни процедури. Дори и процедурите да се заплащат по Здравната каса, самият престой до курортен център е скъп за мнозина, особено за пенсионери. Все пак през последните години много места с лековита вода се развиха в различни точки на страната, така че много от хотелите със спа процедури са достъпни.

 

Лековита вода в България извира от много извори в много населени места у нас. Като цяло повечето минерални извори са полезни и имат лечебни свойства за множество заболявания на ставите и костите. На повечето места за извършване на процедури има и добре обучен персонал, има медицинско лице, както и са наясно със симптомите и протичането на ставните и костни заболявания.

 

 

 

 

 

 

Балнеология при заболявания на хора в напреднала възраст Reviewed by Viseo on September 17, 2023 Rating: 5

Форма за контакти и реклама

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.